Over ons

Students Fight Cancer (SFC) is opgericht in 2019 en onderdeel van Kankeronderzoekfonds Limburg. Het bestuur bestaat uit acht studenten uit Maastricht met allemaal verschillende studierichtingen. Dit bestuur wordt ieder jaar vernieuwd.

Sinds haar oprichting is SFC al enorm gegroeid en worden er naast het jaarlijkse grote evenement ook kleinere projecten georganiseerd. Afgelopen jaar is voor de derde keer 'The Run to Fight Cancer' neergezet, waardoor er in totaal ruim €112.683,- is opgehaald voor kankeronderzoek in het MUMC+. 

Naast inzamelingsacties probeert SFC studenten ook te informeren over de gevaren van kanker en de onderzoeken die door ons worden gesteund. We hebben een uitgebreid netwerk op verschillende sociale media waar we persoonlijke verhalen en updates over de onderzoeken plaatsen. 

Om dit jaar een zo groot mogelijk bedrag op te kunnen halen rekenen we op alle studenten die Maastricht rijk is. Echter is de run een evenement dat voor iedereen toegankelijk is; jong, oud, student of niet. Elke deelnemer draagt een steentje bij. Voor deze hulp zijn we jullie enorm dankbaar!

Lynn Dekker 
Voorzitter

Hi! Mijn naam is Lynn Dekker, ik ben 23 jaar oud en studeer Gezondheidswetenschappen. Als voorzitter van Students Fight Cancer is het mijn verantwoordelijkheid om het bestuur aan te sturen en het overzicht te behouden. Ook vertegenwoordig ik Students Fight Cancer richting externe partijen.

Afgelopen jaar heb ik me ingezet gedurende de run van Students Fight Cancer om zoveel mogelijk geld in te zamelen. Dit heb ik gedaan mede voor mijn moeder die nog steeds tegen deze ziekte aan het vechten is. Nieuw experimenteel onderzoek heeft de levensverwachting van mijn moeder kunnen verlengen, en dit soort vooruitgangen zou ik graag meer terug willen zien. Daarom zet ik mij dit jaar in om zoveel mogelijk geld te verzamelen voor de onderzoeken die wij steunen.

Dit kunnen we alleen met jouw hulp!

Isa Teeuwen
Secretaris

Hallo, ik ben Isa Teeuwen, 22 jaar oud en zit in mijn tweede jaar van de studie Gezondheidswetenschappen. Ik vervul de rol van secretaris in ons bestuur. Ik ben echt gemotiveerd om een groot probleem aan te pakken: de toenemende kans op kanker in Nederland. Het is alarmerend dat 1 op de 2 Nederlanders nu het risico loopt om kanker te krijgen, wat betekent dat vrijwel iedereen op een of andere manier diep getroffen zal worden door deze vreselijke ziekte.

Als onderdeel van dit enthousiaste bestuur zijn we vastbesloten om veel geld in te zamelen, zodat er grote stappen gezet kunnen worden in de aanpak van deze groeiende gezondheidsproblematiek. Maar dat kunnen we niet zonder jouw hulp. Wil je deel uitmaken van onze reis om onze doelen te bereiken? Jouw steun betekent veel voor ons.

Nino van Beek
Penningmeester

Hey! Ik ben Nino van Beek, 21 jaar jong en studeer Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit van Maastricht. Dit jaar zal ik de functie penningmeester bezetten.

Een bestuursjaar bij Students Fight Cancer is een bijzondere mogelijkheid om mijn steentje bij te dragen aan onderzoek naar deze verschrikkelijke ziekte. Ik heb zelf meegemaakt hoe moeilijk het kan zijn om de ziekte van dichtbij mee te maken en ben hierdoor extreem gemotiveerd om te helpen bij de strijd tegen kanker. Ook is het een mooie kans om mezelf uit te dagen en te ontwikkelen. Ik kijk heel erg uit naar een jaar vol goede acties, help jij ook?

Carlijn van den Hoek
Activiteiten

Lucas Loman 
Activiteiten

Hi! Ik ben Carlijn, 19 jaar oud en ik zit op dit moment in mijn tweede jaar van de bachelor Economics & Business Economics. Aankomend jaar zal ik de functie activiteiten manager vervullen samen met Lucas. We zijn verantwoordelijk voor het organiseren van activiteiten gedurende het jaar, met als hoofdactiviteit ‘The Run to Fight Cancer’ in april. Ik kijk er naar uit om dit jaar Students Fight Cancer onder de aandacht te brengen in Maastricht en samen met ons bestuur een mooi bedrag op te halen voor verschillende kankeronderzoeken in het MUMC+. Met als doel onderzoek te ondersteunen voor zowel patiënten tijden hun ziekte, maar ook voor een optimale kwaliteit van leven na kanker.

 Hey, ik ben Lucas Loman en ben 19 jaar. Ik ben geboren in Utrecht en ben in Maastricht geneeskunde gaan studeren. Ik ga dit jaar activiteiten doen met Carlijn en heb daar heel veel zin in, omdat ik zowel op professioneel als op persoonlijk vlak heel veel kan leren. Ik ga me dit jaar bezig houden met het organiseren van activiteiten, zoals de run, maar ook op toernooien waar je ons ziet staan. Ik hoop dat we hiermee veel geld gaan ophalen, wat we kunnen doneren aan onderzoek tegen kanker!

 

Emma Veenman
Acquisitie

Carmen Croux 
Acquisitie

Hallo! Mijn naam is Emma Veenman, 20 jaar oud en zit in mijn derde jaar aan de Hotel Management School Maastricht. Als Acquisitie manager zal ik verantwoordelijk zijn voor het verzamelen van samenwerkingen met parters en sponsors om fondsen te werven voor de kankeronderzoeken bij MUMC+. De impact die kanker heeft op individuen en hun naasten is groot en moeilijk. Een bestuursjaar bij Students Fight Cancer geeft mij de mogelijkheid om een steentje bij te dragen, een verschil te maken in de strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte en hopelijk te helpen bij het verbeteren van levens van mensen die te maken hebben of hebben gehad met deze ziekte.
Ik ben er klaar voor, doe je mee aan de strijd?

Hee! Ik ben Carmen en ben 22 jaar. Ik zit in mijn 4e jaar van Finance & Control. Samen met Emma mag ik dit jaar de functie van acquisitie manager gaan uitvoeren. Helaas maak ik van dichtbij mee wat voor verschrikkelijke ziekte kanker is. Maar zo zie ik ook hoe belangrijk het is dat er onderzoek naar blijft worden gedaan. Door samen zoveel mogelijk geld op te halen, kunnen wij ons steentje bijdragen aan een beter behandelplan en/of een snellere genezing. Help jij ons mee?

Sabine van Happen
Public Relations

Hallo! Ik ben Sabine, 21 jaar oud en momenteel zit ik in het derde jaar van geneeskunde. Komend jaar zal ik de rol van Public Relations vervullen.

Ik kijk er naar uit om me dit jaar in te zetten voor het goede doel en zoveel mogelijk mensen te bereiken, zodat ook zij zich kunnen inzetten voor de onderzoeken die we ondersteunen! Kanker is een zeer ingrijpende ziekte waar de afgelopen jaren aanzienlijke vooruitgang is geboekt in de behandeling ervan. Door ons in te zetten voor kankeronderzoek, hopen we in de toekomst nog meer mensen de kans te geven op een betere toekomst.