Hoe Gaby Huybreghs borstkanker overwon

Het verhaal van Gaby Huybreghs


In 2017 ontdekte ik een knobbeltje in mijn borst. Ook al was ik, voor mijn gevoel, kerngezond en had ik een enorm gezonde levensstijl, heb ik dit toch laten nakijken. Na een aantal onderzoeken kreeg ik de diagnose borstkanker. Op dat moment had ik het gevoel dat mijn leven instortte. Ineens was ik mijn leven niet meer zeker.

Om de kanker in mijn borst te verwijderen heb ik, na een lange tijd van onzekerheid, een operatie ondergaan. Daarna heb ik een aantal bestralingen gehad om eventuele uitzaaiingen tegen te gaan en tot slot heb ik nog chemokuren gehad. Dit heeft natuurlijk veel impact op je lichaam, maar ook op je gevoel en de manier waarop je naar het leven kijkt. Ineens worden de kleine dingen enorm belangrijk en zie je dat gezond zijn niet vanzelfsprekend is.

Mijn ziekte heeft niet alleen invloed gehad op mijzelf, maar ook op mijn naasten. Het is en blijft een onzekere periode voor iedereen. Wat mij voornamelijk door deze rotte periode heen heeft geholpen is dan ook de liefde die ik kreeg van vrienden, familie en mijn gezin. Een positieve mindset en in beweging blijven was voor mij heel belangrijk. Wanneer mijn lichaam het toeliet ging ik dan ook de natuur in om bijvoorbeeld een rondje te wandelen. Op die manier kon ik het beste werken naar het uiteindelijke doel: weer helemaal mijn gezonde zelf worden.

Dit is uiteindelijk helemaal goed gekomen. Op dit moment ben ik gezond. Wel ga ik ieder half jaar naar het ziekenhuis voor een controle. Natuurlijk ben ik soms bang dat de kanker weer zal toeslaan, maar toch geniet ik weer voor honderd procent van het leven en hoop ik dat ik dit hoofdstuk voor altijd heb afgesloten.